Cinemagraph-eindeloze-koffie-picture-or-it-didn't-happen

Cinemagraph – bewegende foto

Nu alweer een aardige tijd terug zag ik voor het eerst een Cinemagraph: een foto waarin een stukje beweegt, maar de rest stil staat. Dat heeft een magisch effect, alsof je tussen twee werelden in hangt.

Toen ik vandaag wakker werd kwam er ineens een idee in me op: als ik mijn koffiezetapparaat een bakje laat zetten, en ik laat alleen de straaltjes koffie bewegen, dan is het een eindeloos bakje koffie.

Ik zetten een statiefje neer en filmde. Daarna heb ik naar een aantal tutorials gezocht en blijkt het in Photoshop Cc echt nice & easy te kunnen. Kijk hier de tutorial van Adobe.

Et voilà, zie alhier mijn eerste poging:

Cinemagraph-eindeloze-koffie-picture-or-it-didn't-happen

What did I learn?

Deze cinemagraph is niet super strak, maar het was wel heel leuk om een keer zo’n gifje te maken. Daarnaast opent het mijn brein voor nieuwe mogelijkheden en wil ik er eigenlijk gelijk gavere dingen mee doen. Ik ben benieuwd wat ik hier in de toekomst nog mee kan maken 🙂

Leuk dat je gelezen hebt, tot de volgende keur maar weur 😉

Share your thoughts