POIDH - De Koppelpoort - edited

Nieuwe Camera! & De Koppelpoort

Ik heb sinds een week een nieuwe camera: een Canon EOS 80D! Echt een SUPER mooi ding, ik ben er zo blij mee! Mijn vriendje Tomas was ook gelijk geïnspireerd.

Ik merk wel dat het fotograferen, selecteren en bewerken van de foto’s me veel tijd kost. Omdat ik de afgelopen 1,5 week nogal druk was met dingen als werk en Sinterklaascadeau’s kopen en surprises maken, schoot het er daarom bij in.

Vorige week zijn we ‘s avonds laat foto’s gaan maken van een klassieker: de Koppelpoort in Amersfoort! It’s a classic en erg fotogeniek.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt met een statief en bewerkt met Lightroom CC. Daar ben ik nog mee aan het oefenen. Weer met sliders: de originele RAW foto vs. de bewerkte versie 🙂

Sluitertijd, ISO-waarde, diafragma..

Door de camera op een statief te zetten, kon ik voor het eerst goed experimenteren met o.a. de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarde. De foto’s sla ik tegenwoordig allemaal op in RAW.

Het mooiste resultaat kreeg ik met de volgende instellingen: ISO-200, f3.5, belichtingstijd 4-6 sec.

RAW foto’s zijn AWESOME!

Ik ben echt onder de indruk van hoe hard je RAW foto’s kunt editen! Toen ik de foto’s maakte, vond ik ze al mooi op het preview schermpje. Maar pas nadat ik aan de knoppen draaide in Lightroom, zag ik hoe SUPER veel dat uitmaakt.

Ik vind mijn bewerkingen nog vrij amateuristisch. Komt ook omdat ik de ‘helderheid’ (‘clarity’ in het Engels) te hoog heb gezet, en dat is toevallig wat ik veel beginners zie doen. Het geeft de foto best een interessante look, sure. Maar als je dat overal doet, dan ziet het er naar mijn mening dus erg amateuristisch uit. Ik ga daar dus op letten en kijken of ik een soort persoonlijke stijl van bewerking kan vinden.

Wat vind je van bovenstaande foto’s, heb je feedback? Laat je horen in de comments!

Share your thoughts