• Lunch en Borrel - Zuurdesem boterham met zalm (Picture or it didn't happen)
  • Broodjes bij de Lunch & Borrel Amersfoort - Picture or it didn't happen

Wat is fotografie (baby don’t hurt me)

Nadat ik vandaag in een paar uurtjes mijn imperfecte blog helemaal blogklaar heb (yey voor mijn jarenlange ervaring in websites maken), kan ik beginnen met bloggen! Ik heb vandaag wat foto’s gemaakt… Met mijn iPhone. Toen ik deze blog begon had ik in mijn hoofd dat ik foto’s zou maken met mijn luxe geleende spiegelreflex camera. Daarom mijn eerste vraag:

Is iPhone fotografie wel fotografie? En wanneer ben je een fotograaf?

Ik besluit dat iPhone foto’s ook mogen. Ik mag ze ook bewerken, ik heb Photoshop so why no. Ik Google hoe ik foto’s van eten er extra lekker uit kan laten zien en speel vooral met levels, curves presets en schuif wat in de saturation. Et voilà, best wel prima fotootjes:

Before

Broodjes bij de Lunch & Borrel Amersfoort - Picture or it didn't happen

After

Broodjes bij de Lunch & Borrel Amersfoort - Picture or it didn't happen

Before

Lunch en Borrel - Zuurdesem boterham met zalm (Picture or it didn't happen)

After

Lunch en Borrel - Zuurdesem boterham met zalm (Picture or it didn't happen)

Beetje geel

de tweede foto vind ik nu, achteraf gezien, een beetje geel uitgevallen. Wat te hoge saturation. Maar ik ga hem niet meer opnieuw bewerken want zo gaat dat, leren. Lekker fouten maken. Toch?

Conclusie

Je kunt, als je weet hoe je sites moet bouwen, binnen een dag een fotografie blog beginnen 😉 Haha. Overige conclusies: je moet ergens beginnen! Al is het maar met een broodje die je met je iPhone hebt gefotografeerd.

Als je het leuk vond om te lezen, geef me dan vooral een steuntje in de rug door hieronder te reageren. Ook als je het niet leuk vond trouwens. Plaats gewoon even een reactie.

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Iwenreply
14 November 2017 at 17:46

Hey Lizzy, hierbij een steuntje in de rug. Komtie: hop!

Lizzyreply
14 November 2017 at 17:48
– In reply to: Iwen

Haha jippeh! Prima steuntje.

Leave a reply